Nyhetsoppdatering mai 2021

Årets leir-sommer blir også annerledes

«Vi har håpet i det lengste at vi skulle få gjennomføre alle familieleirene i sommer og ventet på råd fra regjeringen som kom på fredag», sier Geir Edvin Frøen, leder av Familiefokus. Etter samtaler med de ulike leirlederne og vår vurdering av regjeringens gjenåpningsplan, har vi dessverre måtte avlyse alle, unntatt Familieleiren i Fyresdal uke 30.

Fyresdal leir i uke 30

«Det er en erfaren stabsgjeng som er klar for å gjennomføre den leiren», sier Geir Edvin. Familiefokus tror det skal være mulig å få gjennomføre leir så sent i juli. «Når vi nå går fra ti til en leir, blir det ikke plass til alle», sier han. «Men det vil bli reservert noen plasser for de som aldri før har vært på leir med oss». Påmeldingen for denne leiren åpner 31. mai kl 17 på Checkin.

Alternative opplegg

Det jobbes med muligheter for å gjennomføre alternative opplegg enkelte steder. I Røsvik i Nordland vil det blant annet være mulig å komme på noen åpne kvelds arrangement den uken leiren var planlagt, fasilitert av de familiene som i utgangspunktet skulle ha ledet leir den uken «Det kan være et fint stopp for de som tenker seg nordover i sommer», sier Geir Edvin.

Digitalt samlivskurs

Familiefokus vil tilby, i samarbeid med Solide Samliv, gratis digitale samlivskurs i juli og august. «Det gir i hvert fall par en mulighet til å fokusere på samlivet i løpet av sommeren, selv om det ikke blir et vanlig leiropplegg for hele familien», sier han. Det ligger mange ressurser tilgjengelig digitalt som kan hjelpe familier til å fokusere på Gud og hverandre denne sommeren, blant annet «Hjemmeleir», opplegget Familiefokus utarbeidet i fjor.


 

Familiefokus sin drøm er å hjelpe familier og enkeltmennesker til et rikere kristenliv, gjennom å formidle Guds ubetingede kjærlighet og Guds prinsipper for samliv. En familieleir handler om å utruste dere som familier til å kunne fokusere mer på hverandre og Jesus gjennom hele året. Vi håper at dere i denne tiden faktisk får gjort det. Vi vil komme tilbake til hvilke ressurser vi kan tilby, for å hjelpe dere med nå i sommer.

De fleste av oss ønsker at ekteskapet og familien skal fungere godt og være en oase i hverdagen. Det er fint med gode målsetninger, men hvordan skal vi greie dette i en hektisk hverdag, hvor krav og utfordringer river i oss fra alle kanter. Undersøkelser viser at med noe undervisning, spesielt om kommunikasjon, kan vi få det mye bedre sammen.

 

Familieleirene består av fem dager med god, praktisk og jordnær undervisning om det å leve sammen som ektepar og familie. Temaer som blir tatt opp er blant annet: fundamentet for ekteskapet, tilgivelse, forskjell mann-kvinne, kommunikasjon, lidenskap, barneoppdragelse, sunne familier og forhold til foreldre og svigerforeldre, med mer. Kjernen i undervisningen er at Bibelen gir gode kjøreregler for et sunt og godt familieliv. Og vi som har vært gift en stund vet at det er noe nytt å lære hele tiden.

Vi i Familiefokus har lagt opp leirene slik at barna har aktiviteter og undervisning tilpasset sin alder og interesse, samtidig som de voksne har sin undervisning. Etter hver undervisning deles alle parene inn i grupper, mens barna fortsetter i sin aktivitet. I gruppene gis det anledning til å prosessere og snakke om undervisningen og oppleve fellesskap med andre par. Det er også lagt opp til at parene kan ha egne samtaler med gruppeledere hvis man ønsker det.

Undervisningen skjer på formiddagen og kvelden, mens det er fritid på ettermiddagene med muligheter for bading, ballspill, fornøyelsespark, fjellturer, kanoturer, sporløyper, utflukter mm, alt avhengig av hvor man er på familieleir. I tillegg blir man godt kjent med andre familier i løpet av uken. Mange har fått gode og nære venner for livet gjennom familieleirer de har vært på. Denne helheten gir god anledning til at familiene får skapt gode minner og opplevelser i ferien. De fleste leirene starter på mandag og avsluttes på lørdag i de respektive ukene. Staben samles dagen før leiren for planlegging og fellesskap.

Har du spørsmål er det bare å ta kontakt med oss på kontoret.

Les mer informasjon om de enkelte familieleirer på kalenderen

Sted Uke  
Skjærgårdsheimen 1 (avlyst)  27  
Skjærgårdsheimen 2 (avlyst)  28  
Skjærgårdsheimen 3 (avlyst)  29  
Flämslätt (avlyst)  29  
Flämslätt (avlyst)  30  
Grimerud (avlyst)  27  
Lyngmo (avlyst)  28  

Fyresdal (avlyst)

Fyresdal 

 28

30

 
Røssvik – Nordland (Format for leiren endret) 27