Det er en stor glede å kunne invitere deg og din familie til FMS på Grimerud gård vinteren 2022.

Vi har en drøm!! En drøm om å se familier oppreist, styrket og utrustet, og med en brann i hjertet etter å dele hjertekunnskapen med venner, naboer og langt utover landegrensene. En drøm om å se familier i tjeneste! En drøm om å se familier i misjon!

START SØKNAD HER

Vi vet av erfaring at det er en utfording å reise ut i misjon eller stå i tjeneste med barn. Barn blir lett sett på som en hindring for å reise ut eller engasjere seg lokalt. På denne skolen ønsker vi å sette fokus på det å fungere sammen som ektepar og familie. Verden trenger ikke flere superfamilier som fikser alt, men familier som er villige til å leve åpent og ærlig med hverdagen- nær Gud og nær hverandre! Familier som setter en ny standard for familieliv i praksis!

Resten er opp til deg. Bli med å lær sammen med oss mens vi tar nye steg inn i prosessen med å se familier gjenreist, styrket, opplært, utfordret og mobilisert!

Hjertelig velkommen!

Ben & Jess Brower / Karen og Ole Andersen

Sted:
Grimerud gård er hovedsenter for Ungdom I Oppdrag, Norge. Det ligger godt plantet midt i Norges kanskje fineste jordbruksområde, Stange i Hedmark. Stedet er svært barnevennlig og har både inngjerdet uteområde for de minste, plener til ulike ballaktiviteter og annen utfoldelse, samt utsikt over Mjøsa. Hamar ligger 10 minutter med bil fra Grimerud, og du når Lillehammer, Gjøvik og Elverum på under en times kjøretur. Grimerud er blitt kraftig fornyet, og er nå bedre rustet enn noen gang før til å ta imot familier.

Om FMS-skolen generelt:
FMS-Norway 2020 er en gren av University of the Nations (UofN). UofN er del av Youth With A Mission (YWAM), og er det samme som Ungdom i Oppdrag (UiO) nasjonalt. Organisasjonen er internasjonal og tverrkirkelig. Vi samles under mottoet “å kjenne Gud og å gjøre ham kjent.” Universitetet tilbyr mer enn 1100 kurs spredt på 86 nasjoner. Du kan velge mellom mer enn 200 studier. En fullført praksis gir 20 credits mot en grad innenfor UofN.

FMS-Norge 2020 blir arrangert av Familiefokus. Familiefokus har i over 30 år arrangert familieleirer, dagskurs og seminarer over hele Norge. Vi ønsker å gi familier og ektepar muligheten til å få mest mulig ut av samlivet, gjennom god og praktisk undervisning samt et personlig møte med en levende Gud som bryr seg!

Undervisning / praksis:
Teoridel:                  Start 5. januar 2022 – slut 25. mars 2022
Praksisdel:              Praksisdel er valgfri

FMS består av et 20-ukers kurs på Grimerud.
Det er 12 ukers teori/undervisning etterfulgt av 8 ukers praksis (valgfri). Praksisen kan skje i Norge, Europa eller et annet sted i verden.

Noen av temaene som blir tatt opp:

 • Bibelske prinsipper for familien
 • Ekteskapet og barneoppdragelse
 • Barns utvikling og behov
 • Hvordan bygge gode relasjoner i familien
 • Kommunikasjonsferdigheter
 • Grunnleggende undervisning i sjelesorg
 • Familierådgivning
 • Forebyggende ekteskapsundervisning
 • Innføring i familiesystem teori
 • DISC personlighetstester
 • Kulturforståelse
 • Hvordan være en familie

Praksisdelen:
Praksisen er en viktig del av skolen. Det går ut på å omsette i praksis det vi lærer i teoridelen. Teamarbeid, kulturopplevelse og en smakebit på misjon er noen stikkord. Vi brenner etter å se familier ute i misjon som en enhet. Ikke bare mor og far på misjonsturne med barna på slep! Vi oppmuntrer dere til å be Gud om å vise dere hvor dere ønsker å dra på praksis. Vår jobb blir da å sette dere i kontakt med noen av de misjonærene vi har i det området dere ønsker å dra. Dermed vil overgangen til ny kultur og tjeneste som familie bli minst mulig belastende. Hvor lenge dere ønsker å være ute utover de obligatoriske åtte ukene, er opp til dere og Herren selv.

Krav til utdannelse / praksis:
Du må i utgangspunktet ha fullført DTS eller tilsvarende, med praksis. Ta kontakt om dere ikke har tatt DTS
Enslige er hjertelig velkomne til å søke.

Pris: (inkl. studiemateriell, kost og losji)

Etter mottak av bekreftelses/opptakelses brev må det innbetales 1500,- kr. pr. familie for å sikre dere plass på skolen. Dette beløpet trekkes fra totalprisen, men er ikke refunderbart.

Voksen: 28 500,- NOK pr person

Barn 8 – 14 år:  14.500 NOK

Barn 3 – 7 år:    9.000 NOK

Barn 0 – 2 år:    3.000 NOK

Pris for praksisdel avhenger af hvor dere ønsker å dra og hvor lenge dere tenker praksisdelen

Har du spørsmål?
Ta kontakt med Familiefokus.