Denne sommeren blir annerledes. Det blir ingen vanlige familieleire med Familiefokus i sommer, men du har muligheten til å bli med på å ha leir hjemme!  Familiefokus ønsker å hjelpe ektepar og familier til å fokusere mer på hverandre og at dere sammen kan få fokusere på Gud. Vi har laget noe materiell i 5 deler som ligger ute på Familiefokus sin Youtube kanal. Enten kan dere ta 5 dager på rad og legge opp til en skikkelig «hjemmeleir uke», eller dere kan velge en fast dag gjennom ferien.

 

Hjemmeleir – Samlivsundervisning

I hver episode av Hjemmeleir 2020 får dere høre litt om Familiefokus sitt arbeid og det er noen vitnesbyrd fra noen som har vært på Familieleir. I miniserien om samlivsundervisning underviser Anne- Helen og Trond Sæthren ut ifra Bibelske prinsipper og erfart liv kjernen av det vi i Familiefokus står for. Temaer de tar opp er grunnvollen i ekteskapet, forventinger, kjærlighet, tillitt, respekt, kommunikasjon og konflikthåndtering. De avslutter med å gi en par-oppgave som dere kan jobbe med hjemme.

Se Hjemmeleir samlivsundervisning her.

 

Familiesamling og andakt

På en familieleir er familiesamlinger en viktig aktivitet. Der ønsker vi å modellere hvordan vi som familier kan få tid sammen og med Gud, slik at vi kan gjøre dette i hverdagen også. Dette året har vi laget noen familieandakter ut i fra historien om Emmaus vandrerne i Luk 24. Denne historien er fin å lese sammen som familie. Dere kan også se historien bli fortalt her. Det er mulig å printe ut pdf, slik at andaktene er lett tilgjengelig. Se og last ned familieandakten her

Vi har laget en familieaktivitet til hver av disse dagene. Se de her.

 

REBORN – Home edition

For mange av tenåringene er familieleir et høydepunkt. Der kan de treffe nye og gamle venner. 13-15 august arrangerer Ungdom i Oppdrag Reborn for tenåringer. Det er ikke mulighet for overnatting, derfor kjøres denne samtidig i flere byer i Norge. Klikk her for mer informasjon.

 

Gratis nettbaserte samlivskurs for dere som var påmeldt familieleir 2020

I samarbeid med Solide samliv tilbyr vi eksklusiv mulighet til å delta på Gottman samlivskurs i sommer – helt gratis. Her lærer dere grunnleggende prinsipper for å bygge forholdet basert på forskning: Styrke vennskapet, bygge tillit og beundring, gi og møte invitasjoner til kontakt, kommunikasjon og konflikthåndtering samt hvordan bygge «vår historie» og sette mål som familie. Kursene gjennomføres som webinar-samlinger, kursmateriell sendes gratis i forkant. Marianne og Morgan Fosstveit samt Trond og Anne-Helen Sæthren underviser. Klikk her for mer info.

 

Eksterne ressurser:

Chris Duwe – Facebook

Chris Duwe – youtube

Egil Riise – Samliv

Proklamedia – Disippelpuls i hjemmet

Proklamedia forlag

Alfa Super – Bibelselskapet

Viggo Klausen – nettside

Hillcraft Norge – Facebook

Family Ministry International – nettside