Hva er en weekend?

Se kalender for oversikt over helgearrangementer.En weekend er et kurs med fokus på ekteskapet, enten man er nygift eller har levd sammen lenge. Kurset blir ofte arrangert på et hotell i koselige omgivelser. Det begynner med en deilig middag på fredag og avsluttes på søndag med en god lunsj. Her blir det undervisning om alt fra samlivets utfordringer til ekteskapets glade sider.

Noen temaer som ofte blir tatt opp er:

  • fundamentet for ekteskapet
  • sunne familier
  • forskjell mann – kvinne
  • foreldrerollen
  • tilgivelse
  • lidenskap og sex
  • forhold til foreldre/svigerforeldre.

Familiefokus har i hovedsak tre forskjellige weekendtyper; ekteskapsweekend, Unge Par-weekend og temaweekend. I tillegg har det de siste årene vært stor interesse for helgekurs med fokus på tverrkulturelle par.

Ekteparweekend:

Kurset er for ektepar i alle aldre, og man vil dermed dra nytte av hverandres erfaringer og gleder på kryss av alder. Undervisningen blir alltid holdt av par som har vært gift en stund, og de kan dermed dele egne erfaringer på godt og ondt. Ekteparweekenden er lagt opp til å være nyttig, grunnleggende, praktisk og konkret.

Etter hver undervisning får man anledning til å diskutere og prosessere undervisningen i grupper. Man har ofte fritid på ettermiddagen hvor man kan gjøre hva man vil.

Unge Par-weekend:

Det er en god ide å dra på samlivskurs tidlig i ekteskapet eller kanskje allerede som forlovet par. Her blir det servert god undervisning i en avslappet og ledig setting, med undervisning om hvordan man kan bygge et solid fundament for ekteskapet. Ved hjelp av enkle nøkler kan parene lære seg å kommunisere bedre, håndtere konflikter og vise hverandre kjærlighet. Helgen inneholder undervisning, parsamtaler/oppgaveløsning, sang, god mat og sosiale samlinger med mye latter. Les mere her…

 

 

Temaweekend:

En temaweekend er en helg vi arrangerer med et spesielt fokus på et tema innenfor familielivet. Eksempler på en temaweekend kan være alt fra en romantisk ekteparweekend i Roma, til undervisning om sex eller foreldrerollen, til egne møter for pastorer og ledere, til inspirasjonsweekender mm.

Interkulturelt parseminar/intercultural couples course (ICC):

Verden blir stadig mindre, og interkulturelle (eller tverrkulturelle) par blir stadig vanligere. Forskning viser at det kreves langt mer innsats for å få interkulturell kommunikasjon til å fungere, enn om begge to er fra sammen nasjon. Weekenden er bygd opp på samme måte som weekend for unge par, men er tospråklig eller bare på engelsk, og med mer fokus på kulturell forståelse.